Аналітики попередили, які продукти в Україні подорожчають

Деякі продукти в Україні дорожчатимуть через збільшення вартості сировини, повідомили аналітики.

Виробники свіжих молочних продуктів планують збільшити вартість своєї продукції.

Про це повідомили експерти аналітичної платформи "Інфагро".

"Попри зниження темпів зростання продажів, виробники мають намір і далі піднімати ціни на свої продукти, пояснюючи це збільшенням вартості сировини. Проте суттєвим подорожчання все ж таки бути не повинне", - зазначили аналітики.

За їхніми словами, показники продажів свіжих молокопродуктів зараз кращі лише в порівнянні з літніми місяцями. Насправді ж в цілому споживання продуктів цієї категорії залишається приблизно на 18% меншим за торішній рівень.

Експерти підкреслили, що у жовтні зростання виробництва свіжих молочних продуктів, скоріш за все, зовсім припиниться. А у операторів буде менше можливостей використання акційних розпродажів.

Зростання цін в Україні 2022 - важливі новини

Як повідомляв УНІАН, за словами генерального директора Асоціації виробників молока Ганни Лавренюк, в Україні очікується зростання цін на молочну продукцію орієнтовно на 10% до кінця року.

На початку жовтня заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук попередив, що продукти харчування в Україні найближчим часом подорожчають ще на 10-15%.

Журналісти дізналися, що в проекті держбюджету на 2023 рік Кабмін спрогнозував інфляцію на рівні 30,6%. Верховна Рада вже затвердила проект бюджету в першому читанні.

Вас також можуть зацікавити новини: