В Україні приватизували ще один спиртзавод

Ціна об'єкта під час торгів зросла у 2,5 раза - до 80 мільйонів гривень.

Фонд державного майна продав на приватизаційному аукціоні одинадцятий спиртзавод державного підприємства "Укрспирт" - Залозецьке місце провадження діяльності (МОД) у Тернопільській області за 80 мільйонів гривень.

Читайте такожМінфін видав ліцензії на виробництво спирту приватним заводам

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

"Стартова ціна об'єкта приватизації зросла у 2,5 раза – з 32 мільйонів гривень до 80 мільйонів гривень. Участь у торгах брали 6 компаній, і поки що це найбільша конкуренція в рамках приватизації спиртових активів", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що новий власник Залозецького МОД отримає, зокрема, головний корпус сепараторного пункту, спиртосховище, виробничий корпус, зерносклад, а також транспортні засоби та обладнання.

Згідно з інформацією на сайті торгового майданчика "Прозорро.Продажі", переможцем торгів стало ТОВ "Глермонт Трейд", зареєстроване в Київській області.

Що цьому передувало

  • 3 грудня 2019 року Верховна Рада прийняла закон про лібералізацію у сфері виробництва спирту та скасування державної монополії на спиртову галузь.
  • Монополістом у спиртовій галузі України було державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році.
  • Уряд планує завершити приватизацію "Укрспирту" до 1 липня 2021 року, виставивши на продаж понад 40 заводів.