Субсидії у 2024 році: у Мінсоцполітики розповіли, що буде з виплатами

У бюджеті-2024 передбачено збільшення видатків на субсидії.

У 2024 році не передбачається скорочення розміру субсидій, а в державному бюджеті заплановано навіть більше видатків на ці виплати. Про це в ефірі телемарафону розповіла перша заступниця міністра соціальної політики Дарина Марчак.

"Точно не передбачається скорочення розміру субсидій. Не передбачається скорочення фінансування субсидій, навпаки, на 2024 рік у нас передбачено збільшення видатків на житлово-комунальні субсидії в державному бюджеті", – сказала вона.

Марчак зазначила, що субсидія – це найбільш "живий" інструмент соціальної підтримки, який дуже жваво реагує на зміну всіх показників, в тому числі зростання соціальних виплат.

"Після зростання соціальних виплат збільшиться розмір доходів громадян. І, відповідно, якщо не буде зміни по тарифах, це може означати, що родина має більше власних доходів, а формула надання субсидій розраховується таким чином, щоб не більше 15% доходів витрачалося на житлово-комунальні послуги", – додала заступниця міністра.

Але одночасно так само субсидія реагує і на зміну у тарифах, зазначила перша заступниця міністра, і при будь-яких змінах доходів чи витрат родини на ЖКП субсидія перераховується для того, щоб адекватно допомагати родині  покривати видатки на оплату комуналки.

Соціальні виплати в Україні

Раніше УНІАН писав, як зміняться розміри пенсій у 2024 році.

З 1 січня 2024 року в Україні зріс розмір мінімальної заробітної плати – до 7100 грн, наступне підвищення мінімалки заплановане у квітні – до 8000 грн.

Вас також можуть зацікавити новини: