У МВФ вимагають зберегти голову НБУ на посаді - експерт

Політичний експерт Олександр Антонюк заявив, що в даний момент в Україні відбувається вкрай дорога і масштабна інформаційна кампанія, спрямована проти глави НБУ Кирила Шевченка.

За словами політичного експерта Олександра Антонюка, МВФ підтримує дії Національного банку України та його голови Кирила Шевченка.

Збереження голови НБУ на посаді - умова надання Україні нового кредиту. Про це експерт розповів у своєму блозі.

Як заявив Олександр Антонюк, В даний момент в Україні відбувається вкрай дорога і масштабна інформаційна кампанія, спрямована проти глави НБУ Кирила Шевченка, метою якої є його відставка. 

Тим не менш, підкреслив експерт, позиція іноземних партнерів – на боці Шевченка, чиї дії в МВФ вважають високопрофесійними, про що свідчить особиста зустріч голови НБУ з постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном. В ході зустрічі в НБУ Ваграм Степанян висловився на підтримку Кирила Шевченка і назвав його дії на посаді голови НБУ високопрофесійними.

За словами Олександра Антонюка, сам факт того, що місія МВФ погодилася приїхати в Україну, свідчить про те, що саме Кирило Шевченко доклав максимальних зусиль для відновлення роботи місії, і підтверджує їх підтримку глави НБУ.

Нагадаємо, з 21 вересня в Україні розпочала свою роботу місія МВФ із перегляду діючих програм співпраці МВФ з Україною.