Україна і Австрія підписали зміни до конвенції про запобігання подвійного оподаткування

Країни прийшли до такої угоди ще в 2016 році.

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав протокол про внесення змін до Конвенції між урядами України та Республіки Австрія про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і майно.

Як повідомляє прес-служба Мінфіну, зазначеним протоколом вносяться зміни в конвенцію з метою приведення її положень у відповідність з модельною конвенцією Організації економічного співробітництва і розвитку.

"Протоколом передбачається, зокрема, збільшення ставок оподаткування дивідендів з 10% до 15% та відсотків з 2% до 5%. Збільшення зазнали й ставки оподаткування роялті, що сплачуються за користування будь-яким авторським правом на наукову працю, патент і так далі - з 0% до 5%, а також за користування авторським правом на літературні твори або твори мистецтва - з 5% до 10%", - сказано в повідомленні.

Читайте такожОпубліковані сотні тисяч документів про офшорні фірми на Багамах: хто "засвітився" з українців

Крім збільшення ставок передбачається введення нових положень: "Право на отримання вигод", яка обмежує можливості застосування пільгових положень конвенції, якщо основною метою є отримання таких пільг, і "Обмін інформацією", яке розширює можливості компетентних органів договірних держав щодо обміну податковою інформацією.

Суб'єктами виконання протоколу є Міністерство фінансів України та Державна податкова служба України.

Як повідомляв УНІАН, ще в 2016 році Україна й Австрія в рамках перегляду двосторонньої конвенції про уникнення подвійного оподаткування і ухилення від сплати податків домовилися підвищити ставки оподаткування дивідендів, відсотків і прибутку при взаємних операціях.