"Артемсіль" у першому півріччі перевиконало план виробництва та збільшило фінансові показники

Так, за перше півріччя підприємство переробило та відвантажило споживачам 782 тис. тонн солі.

За підсумками перших шести місяців 2021 року ДП “Артемсіль” видобуло 782 тис. тонн солі, що на 5% більше планових показників. Держпідприємство з початку року отримало 11,9 млн грн чистого прибутку, що на 31,4 млн грн перевищує аналогічний показник минулого року, повідомили у прес-службі "Артемсолі".

“Збільшення виробничих та фінансових показників — це успіх усього колективу та ознака виходу підприємства з кризи минулих років. У наших планах продовжити роботу щодо підвищення ефективності виробництва, модернізації та оновлення обладнання підприємства, підвищення рентабельності підприємства та зростання соціального захисту працівників”, — зазначила керівник ДП “Артемсіль” Вікторія Луценко.

Так, за перше півріччя підприємство переробило та відвантажило споживачам 782 тис. тонн солі, що майже на 70% перевищує аналогічний показник 2020 року. Що стосується асортименту продукції, то багатьох її видів вироблено більше ніж торік.

За 6 місяців 2021 року на експорт було відвантажено 291 тис. тонн солі, що складає 37% — від загального обсягу відвантаженої продукції. Істотно зріс експорт європейським споживачам. Збільшилися обсяги поставок в Угорщину, Польщу, Румунію, Словаччину. Також на 34% більше, ніж за аналогічний період 2020 року відвантажено споживачам на внутрішній ринок.

Завдяки збільшенню обсягів виробництва та реалізації солі, скороченню витрат ДП “Артемсіль” в першому півріччі вдалося отримати 11,9 млн грн чистого прибутку, торік за цей період підприємство мало 19,4 млн грн збитку.

Важливо, що за підсумками перших 6 місяців 2021 року держпідприємство повністю виконало свої зобов’язання перед державою, перерахувавши до бюджетів різних рівнів 245 млн грн податків і зборів, що на 12 млн грн перевищує аналогічний показник минулого року.

Крім того, в 2021 році ДП “Артемсіль” розпочало новий вид діяльності та відкрило екскурсійний маршрут “Таємниці підземного соляного світу”. Найближчим часом на підприємстві планується відкриття і другого туристичного об’єкта.

Збільшення виробництва та реалізації солі, зростання фінансово-економічних показників, інвестиції в оновлення обладнання, відкриття нових об’єктів є частиною комплексу заходів по “оздоровленню” підприємства, що був прийнятий наприкінці 2020 року керівником підприємства Вікторією Луценко і вже показав свою результативність.

Довідка: ДП “Артемсіль” — одне з найбільших підприємств з видобутку і реалізації харчової солі (NaCl) на території Центральної та Східної Європи, у серпні цього році ДП “Артемсіль” відзначає 140-річчя свого заснування.

> Виробничі потужності ДП “Артемсіль” знаходяться в м. Соледар (Донецька область). Підприємство експортує продукцію до 16 країн світу.