Зеленський анонсував будівництво спортивних арен у кожному регіоні України

Кожна спортивна арена носитиме ім'я видатного українського чемпіона.

Президент України Володимир Зеленський анонсував запуск програми "Україна - чемпіон", в рамках якої будуть побудовані сучасні спортивні арени в кожному регіоні країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав у щорічному посланні про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Читайте такожУ Зеленського представили проект нової дороги навколо Києва (карта)

Президент зазначив, що програма "велике будівництво", незважаючи "на давню традицію" української політики, не закінчиться після місцевих виборів, а стане ще масштабнішою.

За його словами, окрім будівництва нових доріг, шкіл, дитсадків та лікарень, розпочнеться реставрація українських замків, театрів, музеїв, об'єктів культурної та архітектурної спадщини.

"Ми також готуємо програму "Україна-чемпіон". У кожному регіоні країни має бути велика сучасна спортивна арена. Кожна з них носитиме ім'я видатного українського чемпіона", - заявив він.

"Велике будівництво"

  • З 1 березня 2020 року в Україні стартував проект "велике будівництво", який передбачає не тільки масштабне дорожнє будівництво, а й будівництво соціальної інфраструктури країни.
  • За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна цього року направить на шляхове будівництво понад 100 мільярдів гривень, що є безпрецедентно великою сумою.
  • За словами заступника керівника офісу президента Кирила Тимошенко, наступного року планується збільшити обсяги будівництва та ремонтів доріг у рамках реалізації програми президента України "Велике будівництво".
  • 23 червня 2020 року президент створив Координаційну раду з реалізації "Великого будівництва".
  • 15 жовтня 2020 року у Мінрегіоні розповіли про хід "Великого будівництва".