Як впливає адаптивний карантин на економіку України - експерт

Експерт підкреслив, що застосування обмежень в розрізі адміністративно-територіальних одиниць дозволить Україні триматися на плаву економічно, навіть якщо нас торкнеться друга хвиля пандемії.

12 серпня Кабмін прийняв зміни до постанови щодо адаптивного карантину. За словами експерта Олександр Охрименка, адаптивний карантин є максимально вигідним рішенням для України з точки зору економіки.

Тепер рівень епідемічної небезпеки буде визначатися за трьома показниками: заповненість ліжок, рівень тестування і рівень захворюваності в адміністративно-територіальних одиницях. Економічний експерт Олександр Охріменко прокоментував новий спосіб введення обмежень на своїй сторінці в соцмережах.

"Аналіз діючої епідемічної ситуації та вивчення кращих світових стандартів боротьби з COVID-19 дозволили скласти план подальших дій з максимальною вигодою для економіки. Це дозволить вводити певні карантинні обмеження лише на окремих територіях і не зупиняти всю область, отже, бізнес має можливість вижити, люди мають можливість працювати, а відсутність транспорту не паралізує країну, як це було на початку", - пише Олександр Охрименко.

Також експерт наголосив, що застосування обмежень в розрізі адміністративно-територіальних одиниць дозволить Україні триматися на плаву економічно, навіть якщо нас торкнеться друга хвиля пандемії.