Заводи Маріуполя будуть відновлені після звільнення міста від окупантів – Ємченко

В SCM запевняють, що їхні маріупольські заводи за жодних обставин не будуть працювати під окупацією.

Компанія SCM відбудує зруйновані металургійні заводи Маріуполя після звільнення його від російських окупантів.

Про це заявила директорка зі зв'язків з громадськістю та комунікацій SCM Наталія Ємченко в інтерв’ю іспанській газеті El Espanol.  

"Наші заводи у Маріуполі ніколи, за жодних обставин не будуть працювати під окупацією. Ми відновимо їх лише під українським прапором", – наголосила Ємченко.

З 2014 по 2022 рік Маріуполь перетворився у вітрину українського Донбасу.

"Маріуполь стрімко модернізувався у всіх напрямках і став дуже привабливим для життя. І ми, як власники двох металургійних гігантів в місті, на яких загалом працювало близько 40 тисяч людей, інвестували в розвиток міста сотні мільйонів доларів", – зазначила директор з комунікацій.

За її словами, перед війною, металургійні комбінати Маріуполя підготували свої бомбосховища до облоги і створили там достатні запаси їжі, води, ліків і пального.

"Ми горді тим, що за рішенням нашого інвестора Ріната Ахметова зробили свій вагомий внесок в цей фантастичний опір – відкрили захисникам Маріуполя і містянам сховища наших металургійних заводів, із запасами їжі, палива, медикаментів і таке інше. Це врятувало тисячі цивільних життів та життів захисників ціною суттєвого руйнування вже легендарної Азовсталі", – зазначила Наталія Ємченко.