Зеленський підписав закон про ринок будівельної продукції

Закон має допомогти запобігти потраплянню фальсифікату та небезпечної продукції на вітчизняний ринок.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про представлення будівельної продукції на ринку", який парламент прийняв 2 вересня.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, документ ставить за мету гармонізацію умов функціонування вітчизняного ринку будівельної продукції з європейськими правилами.

Читайте такожЗеленський обіцяє побудувати у Вінниці аеропорт

Що зміниться

Закон визначає правові та організаційні засади введення в обіг або представлення будівельної продукції на ринку. Встановлюється перелік зобов'язань учасників ринку та визначаються основи декларування технічних показників будівельної продукції.

Також наголошується, що документ встановлює вимоги до споруд і вводить механізми забезпечення взаємозв'язку нормативних вимог до інженерних і конструктивних систем будівель і будівельної продукції.

Закон має допомогти запобігти потраплянню фальсифікату та небезпечної продукції на вітчизняний ринок, а також запровадити європейські підходи до розміщення на ринку будівельної продукції.

Крім того, закон сприятиме створенню умов для вільного пересування товарів і послуг на ринку, підвищенню інвестиційної привабливості України, підвищенню безпеки та надійності будівель і споруд, впровадженню механізмів забезпечення взаємозв'язку нормативних вимог до інженерних і конструктивних систем будівель і будівельної продукції.

"Велике будівництво" в Україні

  • З 1 березня 2020 року в Україні стартував проект "Велике будівництво", який передбачав не тільки масштабне дорожнє будівництво, а й будівництво соціальної інфраструктури країни.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна цього року направить на дорожнє будівництво понад 100 мільярдів гривень, що є безпрецедентно великою сумою.
  • Влада планувала у 2020 році відновити рекордну за час незалежності України кількість доріг – понад шість тисяч кілометрів. Зокрема - більш ніж чотири тисячі державного значення та дві з половиною тисячі місцевого значення.