Apple, Google, Microsoft і Mozilla об'єдналися для стандартизації браузерних розширень

Процес стандартизації буде йти за тією ж схемою, що і розробка веб-стандартів.

Основні розробники браузерів погодилися сформувати WebExtensions Community Group, мета якої полягає в тому, щоб стандартизувати API та функціональність для всіх браузерів.

Про це повідомляє Xda-developers.

Читайте такожMicrosoft змінює формат відеодзвінка і запускає нові функції в Teams

"Ми раді оголосити про запуск WebExtensions Community Group (WECG)", — йдеться повідомленні.

"Apple, Google, Microsoft і Mozilla створюють цю громадську групу, і ми вітаємо інших творців браузерів, розробників розширень і зацікавлені сторони, щоб вони приєдналися до цих зусиль!», - сказано в повідомленні.

Група прагне спростити розробку розширень за рахунок створення загального ядра функціональності, API-інтерфейсів і дозволів.

Процес стандартизації буде слідувати тій самій схемі, що і розробка веб-стандартів, але не буде змушувати браузери ігнорувати ексклюзивні функції або API.

"Кожен постачальник браузерів буде продовжувати керувати своїм магазином розширень повністю незалежно, зі своєю власною технічною, оглядовою та редакційною політикою", - йдеться в повідомленні.

Microsoft і Internet Explorer

20 травня 2021 року корпорація Microsoft заявила про те, що відмовиться від підтримки Internet Explorer з 15 червня 2022 року.

Компанія вважає, що його повинен замінити Microsoft Edge з режимом "IE" - він дозволяє отримувати доступ до застарілих сайтів і додатків на основі Internet Explorer.

24 травня 2021 року з'явилася інформація про те, що Microsoft змінює формат відеодзвінка і запускає нові функції в Teams.