Кожен п'ятий куплений в США iPhone виявився бюджетним (інфографіка)

При цьому 73% покупців нових iPhone SE раніше були власниками інших моделей iPhone старше трьох років і лише 9% прийшли з табору Android.

Фахівці CIRP оцінили розподіл часток між моделями смартфонів iPhone в загальному обсязі продажів за підсумками другого кварталу поточного року.

Читайте такожНові iPhone отримають незвичайні дисплеї та вийдуть у 2021 році - ЗМІ

Про це повідомляє портал ITC.ua.

"Згідно їх розрахунків, чимала частина продажів припала на модель iPhone SE (2020), що і не дивно. Якщо бути точним, цю модель купував кожен п'ятий (19% продажів), при тому, що пристрій надійшло в продаж лише наприкінці квітня", - йдеться в повідомленні.

За даними CIRP, 73% покупців нових iPhone SE раніше були власниками інших моделей iPhone старше трьох років і лише 9% прийшли з табору Android. Багато в чому це обумовлено тим, що одночасно з випуском iPhone SE компанія Apple припинила продажі iPhone 8/8 Plus, не залишивши жодних інших доступних для iPhone.

"Повну картину про розподіл продажів між усіма моделями iPhone на ринку Північної Америки, де позиції Apple максимально найсильніші, дає діаграма, підготовлена фахівцями CIRP", - підкреслює видання.

Безперечним лідером залишається iPhone 11 з часткою 33%. Представники флагманської трійки - iPhone 11, 11 Pro та 11 Pro Max - сумарно забезпечили 65% продажів. Решта 16% порівну розділили між собою iPhone 8/8 Plus і iPhone Xr. Що показово, в аналогічному періоді 2019 року iPhone 8 і iPhone 8 Plus зайняли сумарно 21% від продажів всіх iPhone, а модель iPhone Xr була абсолютним рекордсменом з часткою майже 50%.

За чутками, у вересні Apple представить чотири нові iPhone 12: 5,4-дюймовий iPhone 12, 6,1-дюймовий iPhone 12, 6,1-дюймовий iPhone 12 Pro і 6,7-дюймовий iPhone 12 Pro Max.