Правила дорожнього руху в Україні: де читати актуальні ПДР і складати тести

Закон України «Про дорожній рух» встановлюють єдиний порядок дорожнього руху на всій території України.

Днями в Україні були скасовані штрафні бали за порушення правил дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі. Відстежувати всі зміни до законодавства ПДР України можна на кількох сайтах.

Читайте такожКиїв щодня потерпає від шаленого трафіку та заторів: що кажуть водії (відео)

Закон України «Про дорожній рух» встановлюють єдиний порядок дорожнього руху на всій території України. Згідно з законодавством, в Україні діє правобічний рух транспорту, а порушення ПДР можуть загрожувати безпеці на дорозі усім учасникам руху. Також у законі прописані обов’язки і права пішоходів, велосипедистів і власників мопедів. Тому знати актуальні ПДР важливо всім.

Закон карає порушників ПДР штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Якщо дії спричинили смерть когось з учасників руху – позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Актуальна інформація ПДР завжди з’являється на сайті водій.ua, а також сайті Кабміну.

Крім того, на сайті сервісного центру МВС можна пройти тренажер на знання ПДР. Користувачу пропонують 20 питань і 20 хвилин, щоб на них відповісти. У випадку помилок користувач отримує сповіщення про невдалу спробу скласти іспит. Аби зареєструватися треба вказати логін і пароль електронної пошти.

Увесь перелік оновлених питань та відповідей українською та англійською мовами також можна безкоштовно завантажити із сайту Головного сервісного центру МВС.