«Укрзалізниця» відстрочила виплату боргу українській «дочці» російського «Сбербанку»

Борг «Укрзалізниці» перед «Сбербанком» реструктуризовано на три роки...

«Укрзалізниця» завершила операцію з реструктуризації боргу на суму близько $200 млн перед «Сбербанком», що підлягає погашенню до 31 липня 2020 року.

Про це повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

Читайте такожУЗ відкриває продажу квитків ще на п'ять поїздів

Підписання угоди відбулося після прийняття Нацбанком рішення про умови реструктуризації.

Реструктуризація

Борг «Укрзалізниці» реструктуризовано на строк до трьох років з можливістю дострокового погашення.

Компанія планує подальше рефінансування боргу з міжнародного ринку капіталів або від одного з українських банків.

Хронологія подій

  • 28 березня 2017 року російський банк «Сбербанк» оголосив про укладення юридично зобов'язуючого договору про продаж ПАТ «Сбербанк» (Україна). Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і  білоруська компанія, що належить йому.
  • Вже наступного дня, 29 березня 2017 року, з'явилася інформація про те, що українська "дочка" російського "Сбербанку" після продажу консорціуму латвійського Norvik Banka і компанії Саїда Гуцерієва змінить назву. Про це заявив власник Norvik Banka Григорій Гусельников.
  • Тоді ж з'явилася інформація про те, що українську "дочку" російського "Сбербанку" продадуть приблизно за $130 мільйонів. Переговори з цими інвесторами «Сбербанк» вів з кінця 2016 року. Початково обговорювалася значно вища сума угоди, але санкції, введені президентом України відносно російських банків в середині березня, значно скоригували ситуацію.
  • Центробанк РФ продав російський «Сбербанк» Міністерства фінансів Росії. Нацбанк України заявив, що ця угода викликала зміну власника української «дочки» — і це відбулося з порушенням українського законодавства.