ЦВК має пояснити, чому жителів Донбасу позбавили права голосу на місцевих виборах – Рабінович

Вибори

На думку нардепа, губернатори Донецької та Луганської областей вже "напрацювали собі на строк".

Члени Центральної виборчої комісії України повинні пояснити суспільству, хто змусив їх позбавити права голосу українців, які проживають в Донецькій і Луганській областях. І якщо в цьому винні місцеві голови обласних адміністрацій, то вони повинні понести за це відповідне покарання.

Таку думку висловив народний депутат України, співголова політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович в ефірі ток-шоу «Урядовий квартал» на телеканалі «112 Україна».

«Якщо члени Центральної виборчої комісії пояснять нам чесно, хто і навіщо на них тиснув, то ми - партія «Опозиційна платформа - За життя» - обов'язково їх будемо захищати! Повторюю: якщо члени ЦВК вимагають захисту, то вони зобов'язані все і чесно розповісти суспільству. Якщо з'ясується, що під тиском ЦВК вчинив злочин і позбавив права голосу жителів Донецької та Луганської областей, то нехай відкрито скажуть про це, і я зі свого боку гарантую, що їм нічого не буде! Інших підстав змінювати ЦВК сьогодні немає», - впевнений політик.

Нардеп також заявив, що губернатори Донецької та Луганської областей за порушення законів України вже напрацювали собі на строк.

«Я думаю, що півмільйона людей, позбавлених права голосувати, - це крок до негативних рішень в країні, крок до диктатури, тоталітарності, до порушення закону України! Я вважаю так: все, що відбувається сьогодні в цих областях - це ознака того, що губернатори Донецької та Луганської областей вже «напрацювали собі на строк». Нехай дивляться на динаміку зростання популярності нашої політичної сили та заздалегідь готуються», - зауважив народний депутат.

Він нагадав, що, наприклад, міністр юстиції Денис Малюська продає сертифікати в хороші тюремні камери та запропонував главам місцевих адміністрацій задуматися над цим питанням.

«Малюська продає якісь сертифікати в хороші камери - ось нехай губернатори Донецької та Луганської областей готують собі хороші камери! Тому що те, що сьогодні відбувається в східних регіонах, - це наруга над простими людьми, над їхнім волевиявленням, а також над активістами нашої партії. І вони обов'язково за це відповідатимуть! Запам'ятайте мої слова, передайте, що їм сказала «місцева Ванга»: губернатори Донецької та Луганської областей за порушення законів України сядуть... обидва!» - резюмував Вадим Рабінович.