ЦВК вже акредитувала на місцеві вибори 205 офіційних спостерігачів

Загалом на місцеві вибори акредитовано 14 спостерігачів від іноземних держав та 191 від міжнародних організацій.

ЦВК вже акредитувала на місцеві вибори, заплановані на 25 жовтня, 205 офіційних спостерігачів.

Як повідомляє Відділ взаємодії із ЗМІ Центральної виборчої комісії, сьогодні було акредитовано спостерігачів від 6 міжнародних організацій та 3 іноземних держав.

Читайте такожМісцеві вибори: у ЦВК роз'яснили, як охоронятимуться приміщення виборчкомів

"Розглянувши відповідні звернення від двох міжнародних організацій, Комісія акредитувала 78 офіційних спостерігачів на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. А саме: 25 - від Громадської спілки "Міжнародне співтовариство з прав людини", 53 - від Європейської мережі організацій з моніторингу виборів", - повідомили у ЦВК.

Таким чином, зазначили у відділі, на місцевих виборах акредитовано вже 205 офіційних спостерігачів: 14 - від трьох іноземних держав та 191 - від шести міжнародних організацій.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • ЦВК затвердила нову форму бюлетенів для голосування на місцевих виборах в Україні в жовтні цього року. Також визначилися з кольорами бюлетенів - їх буде шість.
  • Кабінет Міністрів України затвердив правила голосування під час карантину.