Зеленський вважає, що мером Києва необов'язково має бути корінний киянин

За словами глави держави, через ремонти мостів у столиці пунктуальність стала майже такою ж розкішшю, як і гаряча вода в окремих районах.

Президент Володимир Зеленський переконаний, аби працювати на благо Києва - необов’язково бути корінним жителем.

Як передає кореспондент УНІАН, під час виступу на конференції міської організації політсили "Слуга народу", де офіційно визначаються з кандидатами у депутати Київради та на посаду Київського міського голови на чергові місцеві вибори 25 жовтня 2020 року, глава держави зауважив, що приємно здивований, що ніхто не запізнився на захід.

"Бо погодьтеся, що з кожним роком для жителів Києва пунктуальність - це вже майже така сама розкіш, як і гаряча вода в окремих районах нашої столиці. І дійсно, навіть у неділю в Києві нескладно потрапити у затор або зробити крюк. Бо один з мостів через Дніпро вже декілька років тимчасово ремонтується. І який саме - це завжди для нас всіх сюрприз", - заявив Зеленський.

Президент також нагадав, що минулого року "в одному з рейтингів міст за якістю життя Київ, на жаль і поки що, посів 173-є місце…", а в переліку українських міст, які визнано кращими для життя, столиця навіть не у першій десятці.

Водночас, наголосив Зеленський, Київ на перших позиціях в рейтингу міст з найбільшим забрудненням повітря та піднявся у рейтингу найдорожчих міст для життя.

Зеленський переконаний, що цю ситуацію необхідно змінювати.

"Київ - це обличчя України, і нам дуже боляче дивитися, як це обличчя спотворюють хаотичні забудови. Київ - це душа України, і ми не хочемо бачити, як в цю душу плюють викиди та смог. І найголовніше: Київ - це серце України, і воно має битися на повні груди", - наголосив президент.

Зеленський зауважив, що часто доводиться чути, що столицею може ефективно керувати тільки корінний киянин. Президент нагадав, що відомі українці, які багато зробили для країни і столиці, не були киянами, зокрема, Тарас Шевченко, Михайло Грушевський, Євген Патон, Владислав Городецький.

Читайте такожДружина очільника МЗС очолила список "Слуги народу" на виборах до Київради

Глава держави наголосив, щоб працювати на благо міста, необов’язково бути корінним киянином, а необхідно бути порядним, працьовитим, талановитим і "вкладати в місто своє серце і свою душу".

Місцеві вибори в Україні 2020: новини

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 30 серпня Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес в рамках підготовки і проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • 15 вересня розпочався процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голови, що триватиме до 24 вересня включно.