Разумков вважає, що до виборів Рада не прийме закон щодо "клонів" в бюлетенях

Він не виключає, що відповідні зміни до законодавства варто ухвалити перед вже наступними виборами.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що до виборів парламент вже не ухвалить закон щодо "клонів" у виборчих бюлетенях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" в понеділок увечері.

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко звернулася до Разумкова з питанням, чи готовий він підтримати ініціативу щодо внесення змін до виборчого законодавства ще до початку виборів, де йшлося би про те, що "якщо прізвище йде клона, то вказувалося в бюлетені і його прізвище, за півроку, яке він мав до того".

"Не Шмупкін, а Пупкін. Якщо він був Пупкіним попередні півроку тому", - додала вона.

Своєю чергою, говорячи про цю законодавчу ініціативу, Разумков зазначив: "Я, мабуть, скажу навіть не як голова Верховної Ради, а з точки зору політичного консультанта... Це непогана ідея. Але, давайте будемо відверті, ви ж народний депутат теж з досвідом. Це неможливо сьогодні буде зробити перед виборами, які відбудуться 25 жовтня".

У той же час, він зауважив, що таку норму, можливо, варто закласти для наступних виборів.

"Це реальний механізм. Особливо, оскільки ми розглядаємо питання і зміни по батькові - такий законопроект також знаходиться у Верховній Раді України. То, можливо, це і було б правильним аргументом для того, щоб не створювали клонів", - підсумував спікер.

Читайте такожРазумков вкотре наголошує на неможливості внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • Росія і підконтрольні їй бойовики з 19 серпня блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
  • 30 серпня Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.
  • 5 вересня в Україні стартував виборчий процес у рамках підготовки та проведення місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня.
  • 15 вересня розпочався процес офіційного висунення кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голови, який тривав до 24 вересня включно.