Нардеп Плачкова: рік роботи парламенту – рік розчарувань для людей та країни (відео)

Рік роботи парламенту став для країни роком втрат, зрад і розчарувань. Про це в ефірі ток-шоу "Голос народу" заявила народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Тетяна Плачкова.

"Рік роботи парламенту – рік розчарувань для людей і країни. Чим запам'ятався рік роботи парламенту? Для країни й людей він став роком втрат, зрад і розчарувань. Візитна картка монобільшості – порушення Конституції та законів при ухваленні законів. Нічні засідання комітетів, махінації з виключенням поправок від опозиції та ігнорування думки нардепів", – нагадала парламентар.

Політик також наголосила, що за минулий парламентський рік запам'ятався гучними скандалами, спровокованими "слугами народу".

Читайте такожРазумков дав оцінку роботі парламенту

"Інтимні листування депутатів від влади на робочому місці. Гучні корупційні скандали у депутатському корпусі й показні "поліграфи" замість кримінальних справ. Недоречні гендерні "жарти" і міркування голови парламентського комітету із соціальної політики про "зайвих людей", "стерилізацію бідних" та "неякісних дітей", – зазначила Плачкова.

Народний депутат зазначила, що нова влада не сприяє розвитку малого та середнього бізнесу, економіки в цілому, а також не займається питаннями соціального захисту людей.

"Посилили податковий та адміністративний тиск на малий та середній бізнес, незважаючи на важку ситуацію в економіці. Продовжили примусове перекроювання громад і «укрупнили» райони. Без підготовки, без консультацій з населенням і представниками місцевого самоврядування. У бюджеті-2020 на утримання силовиків і чиновників виділено 20% витрат, але не відновлені соціальні пільги для пенсіонерів, чорнобильців та дітей з інвалідністю. Посаджені на голодний пайок освіта і медицина. Ручні «слуги» подбали про захист інтересів зовнішніх кредиторів, але скоротили субвенції місцевому самоврядуванню, зрізали інвестиції в економіку і більш ніж на 8 мільярдів гривень урізали житлово-комунальні субсидії», – зазначила представник "Опозиційної платформи — За життя".

Політик також звернула увагу на те, що нова влада не зробила нічого для відновлення миру в Україні.

"Перерізались" повноваження між гілками та інститутами влади, але до обіцяного на виборах народовладдя справа так і не дійшла. Нічого – для наближення миру й реалізації Мінських угод", – резюмувала Плачкова.