Нардеп Плачкова: забороняючи вибори на Донбасі, влада трактує Конституцію на свою користь

Заборона ЦВК проводити вибори на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей свідчить про те, що Офіс Президента трактує Конституцію на свою користь.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловила народний депутат від опозиційної ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ Тетяна Плачкова.

«Всі переполошилися і говорять про ситуацію в Білорусі. Але це буде їхній вибір - громадян цієї країни, яким би він не був. Нам же пропоную зупинитися на своєму. На наших майбутніх місцевих і, впевнена, дострокових парламентських. І не тільки. Бардак і хаос, невизначеність і некомпетентність адмінреформи ставлять демократичні процеси в нашій країні під загрозу», - пояснила парламентарій.

Політик зазначила, що наразі ЦВК порушила права українських громадян.

«ЦВК заборонила проводити вибори на підконтрольній Україні території Донецької та Луганської областей. Ми правда будуємо демократичну державу? У нас правда всі українські громадяни є рівними? Або Офіс Президента трактує Конституцію на свою користь? Але дуже хочеться, щоб Основний Закон країни не сприймали як статут ТОВ «95 квартал». Кожен громадянин України має право на вибір, і позбавляти його цього права не може і не повинен ніхто», - підкреслила Тетяна Плачкова.

Народний депутат нагадала, що влада повинна вирішувати проблеми українців, а не позбавляти їх вибору.

«Страх влади перед результатами волевиявлення настільки великий, що вони готові кроїти під себе саму країну, її громадян і їхні права. А варто хоча б прагнути відчувати, розуміти і робити те, що потрібно людям. Вирішувати їхні проблеми, а не позбавляти можливості вибору тих, хто раптом «не так проголосує». Слухайте, більшість! Люди самі зроблять свій вибір. І значить, змінять владу, якщо вона працює не в їхніх інтересах», - підкреслила вона.

На думку депутата, владі варто заново прочитати Конституцію.

«Це основоположний принцип демократії. Хочете ви цього чи ні, але у нас немає ні імператорів, ні володарів доль. Не знаєте? Вивчайте матчастину, починаючи з 1 статті Конституції. Україна - демократична країна, де повинні дотримуватися і Основний Закон держави, і права кожного громадянина», - резюмувала Тетяна Плачкова.