Засідання фракції "Слуга народу" щодо "Мінська" і постанови про вибори скасували - нардеп

Росія і підконтрольні їй бойовики блокують роботу Тристоронньої контактної групи з вимогою скасувати пункт постанови парламенту, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що 17 вересня депутати від «СН» розглянуть питання щодо доцільності внесення змін до постанови про проведення 25 жовтня місцевих виборів.

Засідання фракції "Слуга народу" щодо Мінського процесу і постанови про місцеві вибори скасовано.

Читайте такожЛише 35% українців знають точну дату майбутніх місцевих виборів - опитування

Про це народний депутат від "СН" Олександр Качура повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Засідання фракції з приводу Мінського процесу та голосування постанови про місцеві вибори скасовано. Конкретну дату не призначено. Причина - хвороба одного з учасників зустрічі", - написав він.

Місцеві вибори в Україні і перемовини щодо Донбасу

  • 15 липня Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня. Відповідно до рішення, вибори на окупованих територіях Криму і Донбасу не призначаються і не проводяться.
  • Росія і підконтрольні їй бойовики блокують роботу ТКГ з вимогою скасувати пункт постанови ВР, в якому йдеться про неможливість проведення місцевих виборів на окупованих територіях.
  • 15 вересня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що 17 вересня депутати від «СН» розглянуть питання щодо доцільності внесення змін до постанови про проведення місцевих виборів.
  • Як зазначив Арахамія, якщо депутати зрозуміють, що такі зміни необхідні для знаходження взаєморозуміння під час переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи по Донбасу, в «нормандському» форматі, тоді будуть вестися пошуки можливостей для внесення таких змін.
  • Він нагадав, що на даний час є проект постанови, внесений народним депутатом Олександром Качурой, і ВР може ухвалити цей чи інший документ.