Sony продаватиме PlayStation 5 собі у збиток – інсайдер

ігри

Найбільше компанія втратить на PS5 Digital Edition.

Компанія Sony буде продавати нову консоль, PlayStation 5, собі у збиток.

Про це на своїй сторінці у Twitter висловився інсайдер та співробітник IT-порталу VentureBeat Джефф Грабб.

На думку журналіста, на старті Sony доведеться продавати нижче собівартості як мінімум цифрову версію PS5, яка називається Digital Edition.

"Принаймні, повністю збитковим буде Digital Edition," – підкреслив Грабб.

Відмінності PS5 та PS5 Digital Edition

Читайте такожМіць PlayStation 5 та Xbox Series X. Які ігри розкриють потенціал нових консолей

Ще в червні компанія представила дві версії своєї нової консолі. Їх єдина відмінність в тому, що стандартна PlayStation 5 обладнана оптичним приводом, а Digital Edition – ні. Остання розрахована на те, що користувачі будуть купувати ігри не на Blu-Ray дисках, а в цифровому магазині PS Store.

Digital Edition створена компанією на перспективу. Власники саме такої версії не зможуть придбати ігри на вторинному ринку і будуть купувати їх тільки в PS Store. Однак ціна самого Blu-Ray приводу незначна. Тому, для привабливості, Sony буде змушена сильно знизити ціну Digital Edition, щоб вона здавалася більш вигідною покупкою. Таким чином різниця між двома, практично однаковими консолями може виявитися $100.

Втім, Sony ще не оголосила офіційну ціну PS5. Компанія зробить це 16 вересня на PlayStation 5 Showcase. Трансляція відбудеться о 23: 00 за київським часом і триватиме 40 хвилин.

Очікується, що Sony оголосить ціну, старт попередніх замовлень і дату початку продажів. Також компанія покаже нові ігри, які вийдуть на PlayStation 5.

Технічні характеристики PlayStation 5

  • Центральний процесор – 8-ядерний кастомний AMD Zen 2 (3,5 ГГц)
  • Графічний процесор – 10,28 терафлопс (AMD RDNA 2)
  • Оперативна пам'ять – 16 ГБ GDDR 6 (446 ГБ / с)
  • Накопичувач – SSD 825 ГБ (5,5 ГБ / с)
  • Оптичний привід – 4K UHD Blu-Ray
  • Апаратна підтримка трасування променів
  • Зворотна сумісність з PlayStation 4

Нагадаємо, минулого тижня стали відомі офіційні ціни консолей нового покоління від Microsoft. Xbox Series X продаватимуть за $499, а Xbox Series S – за $299. Обидві версії консолі надійдуть у продаж 10 листопада.