Розробники Fortnite знову подали на Apple до суду

Цього разу компанія Epic Games направила позов до федерального суду Австралії.

Компанія Epic Games, яка створила популярну королівську битву Fortnite знову подала позов проти Apple, але на цей раз в Австралії. Розробники вкотре звинуватили творців iPhone в монополізмі і порушенні прав споживачів.

Читайте також10 промов, які Assassin's Creed Valhalla вкрала у The Witcher 3

У своєму позові на 13 сторінок компанія Epic Games посилається на австралійські закони про захист прав споживачів, а також на деякі пункти закону про конкуренцію, передає видання Game Rant.

У Epic Games стверджують, що таким чином відстоюють не стільки свої інтереси, скільки права споживачів та інших розробників. Однак сам конфлікт розгорівся саме після видалення Fortnite з App Store та Google Play Market.

Цікаво, що автори Fortnite не подали позов проти Google в Австралії.

Конфлікт Epic Games з Apple і Google

  • 13 серпня 2020 року Epic Games додала у Fortnite власну платіжну систему, щоб отримувати весь прибуток від гри та не сплачувати 30% сервісного збору компаніям Apple і Google
  • Дії розробників стали прямим порушенням правил App Store. Apple в той же день заявила про порушення і видалила Fortnite зі свого магазину.
  • З тих же причин компанія Google видалила Fortnite з Play Market.
  • У відповідь компанія Epic Games подала на Apple до суду з вимогою знизити відсоток сервісного збору, які розробники змушені платити виробнику iPhone. Творці Fortnite назвали Apple монополістом, звинувативши в тому, що компанія забороняє встановлювати на iPhone додатки зі сторонніх магазинів.
  • Аналогічний позов був поданий і проти Google.
  • У відповідь на позов Apple видалила з App Store аккаунт Epic Games, через що компанія втратила можливість завантажувати в магазин оновлення та нові ігри.
  • Поширювати Fortnite на Android-пристроях розробники почали з офіційного сайту гри.
  • Перше судове слухання у справі Epic Games проти Apple відбулося 24 серпня. Суддя визнала, що автори Fortnite цілеспрямовано порушили правила App Store. Втім, це був очевидний факт, оскільки Epic Games склала і подала позов до суду в той же день, коли Fortnite видалили з App Store. Крім того, в цей же день розробники випустили ролик, в якому обіграли знамениту рекламу комп'ютерів Mac і назвали Apple монополістом.