Стигле авокадо має смак вершкового масла з горіховим присмаком. І це фрукт, а не овоч.
Авокадо або Алігаторова груша - це фрукт! Так-так, незважаючи на його смак і жирність. Плоди авокадо мають різну форму, розмір і колір шкірки. Цікавий той факт, що авокадо занесений в Книгу рекордів Гіннеса, як самий поживний фрукт. Його широко використовують не тільки в кулінарії, але і в косметології.
Авокадо – поживний продукт, що має в своєму складі практично весь набір незамінних жирних кислот, які необхідні для збереження пам'яті і нормального функціонування клітин мозку.
Вітамінно-мінеральний склад авокадо багатий і різноманітний, в нього входять: холін, вітаміни А, В1, В2, В5, В6, В9, С, D, Е, Н і РР, а також необхідні організму макро - і мікроелементи: калій, кальцій, магній, мідь і марганець, залізо, фосфор і натрій.
Авокадо є ефективним антиоксидантом, що захищає клітини від старіння, бере участь у процесах кровотворення, цілюще впливає на діяльність шлунково-кишкового тракту. Продукт сприяє зниженню рівня холестерину в крові.
Авокадо нормалізує артеріальний тиск, особливо він корисний гіпертонікам. Він зупиняє кровотечі та сприяє загоєнню ран і відновлення після операцій з втратою крові. Вітамін В2, який є в авокадо, не дає розвиватися анемії, особливо у маленьких дітей.
У косметології використовується олія авокадо. Вона швидко всмоктується і повністю засвоюється шкірою, містить великий перелік поживних речовин і володіє слабким запахом – все це робить екстракт авокадо практично безальтернативним зволожуючим компонентом у складі косметики.
Читайте такожШарлотка з яблуками - рецепти пирога зі смаком літа
Антиоксидантні та протизапальні речовини в олії авокадо допомагають шкірі бути яскравою, пружною та еластичною, заспокоюють шкіру, знімають свербіж і подразнення, загоюють пошкодження. Також, в олії авокадо міститься бета-каротин, протеїни, лецитин, жирні кислоти, вітаміни А, Е і D, які живлять і насичують шкіру, підвищують репродукцію колагену в шкірі та створюють захисний бар'єр від сонячного випромінювання і негативного впливу навколишнього середовища.
Авокадо має приємний смак і незвичайну консистенцію, середню між густим кремом і маслом. Плід ідеально поєднується з креветками, ріпчастою цибулею, гострим перцем. Найвідоміше блюдо з авокадо – мексиканський соус гуакамоле. Авокадо використовують для приготування салатів, ролів, соусів, "намазок" на бутерброди.
Помідори та авокадо порізати кубиками. Цибулю дрібно нашаткувати, все змішати, додати сіль і перець. Заправити оливковою олією.
Всі інгредієнти нарізати кубиками. Посолити та поперчити за смаком. Заправити салат сметаною, майонезом або йогуртом.
Всі овочі нарізати шматочками. Зелень дрібно подрібнити. Все змішати та заправити лимонним соком з олією. Посолити та поперчити за смаком.