Селен зменшує ризик розвитку раку

Довели німецькі фахівці

Німецькі фахівці (клініка Шаріте (Берлін), Технічний університет (Брауншвейг) довели, що дефіцит селену збільшує ризик виникнення раку, прискорює процес старіння організму.

Учені стверджують, що селенопротеїн - білок, який присутній в крові і відповідає за засвоєння селену з продуктів харчування, - може виявитися вирішальним чинником в утворенні інших білків, що забезпечують захист організму від вільних радикалів. Тому при недоліку селенопротеїну збільшується ризик розвитку онкологічних захворювань, активізуються процеси старіння.

В даний час учені розробляють методи, що дозволяють підтримувати постійну концентрацію селенопротеїну на необхідному рівні.

likar.info