Чай каркаде має багатий вітамінний склад і чимало корисних властивостей для організму.
Чай каркаде готують із сушених пелюсток гібіскуса. Цей цілющий напій рубінового кольору дуже популярний в Єгипті, де напій п'ють вже кілька тисячоліть. Там його називають "напоєм фараонів" і п'ють зазвичай в холодному вигляді. УНІАН розповість, в чому цілюща сила каркаде і чому вам варто частіше заварювати такий чай.
Лінолева кислота в складі каркаде допомагає в запобігти появі бляшок на судинах. Антоціани, які надають напою червоний колір, зменшують рівень шкідливого холестерину, зміцнюють судини.
Саме по собі вживання чаю не допоможе скинути зайві кілограми, але значно спростить і прискорить процес. Червоний напій нормалізує метаболізм, виводить з організму зайву рідину і притупляє відчуття голоду.
Здатність відвару гібіскуса знижувати тиск давно відома. Чай каркаде рекомендується регулярно пити всім гіпертонікам. Напій ефективніше знижує тиск в холодному вигляді, тому його не варто пити відразу після заварювання.
Каркаде по суті є не чаєм, а відваром. Він не містить речовину танін, яка присутня в чаї і має тонізуючу дію. Напій з гібіскуса не бадьорить, як міцний чай, а розслабляє. Заспокійлива дія каркаде пояснюється наявністю в складі магнію, флавоноїдів і спазмолітиків. Каркаде корисно пити перед сном.
Багатий склад вітамінів і мікроелементів робить каркаде відмінним напоєм в холодну пору року, коли спостерігається розгул простудних захворювань. Каркаде також багатий лимонною кислотою - найкращим помічником при ГРВІ.
Флавоноїди в складі напою виводять з організму токсини, а калій і натрій нормалізують кислотно-лужний баланс в організмі. Каркаде рекомендується вживати як жовчогінний і сечогінний, при частій діареї, після отруєнь і в цілому при слабкому самопочутті.
Каркаде корисний не для всіх. При його вживанні є кілька протипоказань.