Що не можна їсти натщесерце, щоб не нашкодити здоров'ю - розповіла лікар-дієтолог.
Сніданок - дуже важливий прийом їжі, який може зарядити енергією на весь день або навпаки, викликати важкість у шлунку. Дієтолог Людмила Гончарова розповіла УНІАН про ідеальний "перший" напій і те, яку реакцію може викликати прийом певних продуктів. Запам'ятайте, що не можна їсти натщесерце, щоб уникнути поганого самопочуття.
Експерт зазначила, що взагалі першим, що ми повинні вжити вранці, є вода. Адже будь-який інший напій змінює кислотно-лужний баланс.
Кислотно-лужне середовище - це баланс, при якому у нас підтримується дія біохімічних реакцій. Якщо надходить будь-яка їжа або будь-який напій, це змінює кислотно-лужний баланс.
Раптове солодке або кислотне середовище вранці подразнює слизову і для організму людини це буде маленький стрес, пояснює Гончарова. Тому вранці для гарного самопочуття протягом дня лікар радить випити дві склянки води. При чому воду краще пити в чистому вигляді, а не в каві або чаї.
Людмила Гончарова зазначає, що немає таких продуктів, які на порожній шлунок стають токсином. Головне - спочатку давати організму воду, а після цього можна їсти сніданок.
Однак є продукти, які можуть негативно вплинути на шлунок, якщо з'їсти їх першими. Ось що не можна їсти вранці натщесерце за словами дієтолога:
У той же час є види сніданків, рекомендовані дієтологом.
Після двох склянок води Людмила Гончарова радять їсти вранці натщесерце яйця або нежирне м'ясо, наприклад, індичку. Також хорошим сніданком буде зернова, пшоняна або гречана каша, до якої можна додати ягоди. До солоних страв можна додати сирі або трохи тушковані овочі.
З напоїв на сніданок краще випити смузі із зеленню, листям салату, свіжим огірком, цукіні. Такий напій, за словами дієтолога, багатий мікро- і макроелементами, корисними для шлунка.