Скоротити вживання лише одного продукту
Раціон харчування найбезпосереднішим чином позначається на нашому самопочутті, у тому числі і на кров`яному тиску. Фахівці розповіли, що скорочення вживання всього одного продукту допоможе впоратися з гіпертонією.
Медики зробили офіційну заяву: сіль підвищує тиск. Чим більше солі людина вживає в їжу, тим вищий у неї ризик розвитку гіпертонії і серцево-судинних захворювань.
Згідно даним ВООЗ, щоденна норма солі - не більш як 5 грамів, а в середньому більшість людей вживають до 10 грамів солі в день. Останні дослідження показали, що для нормалізації тиску необхідно зменшити щоденну норму солі до 1-1,5 грамів.
Фахівці відзначають, що зниження кількості споживання солі практично відразу допомагає нормалізувати тиск.