Cелера – це натуральний спалювач жиру. Він має «негативну калорійність». Існує дієта, яка називається «Суп із селери»...
Ще Гіппократ рекомендував його як засіб лікування від різних хвороб. Селера має очищаючу, омолоджуючу і загальнозміцнюючу дію. Є афродизіаком, збільшує розумову і фізичну активність, а також підсилює загальний тонус організму. Має сечогінну дію, регулює артеріальний тиск, зміцнює імунітет.
Додана селера в їжу сприяє кращому виробленню шлункового соку, допомагає засвоїти білки, запобігає скупченню газів.
Як їдять селеру
Деякі не люблять селеру через специфічний запах і смак. Відкриємо один маленький секрет: більше ефірної олії в насінні, а менше - в корінні.Зелень – десь посередині. Тому, якщо ви не любите запах селери, налягайте на коренеплоди.
Їсти селеру можна цілком: корінь найчастіше вариться або запікається, стебла вживають в сирому вигляді, або їх варять, або смажать, листя – використовують як зелень, насіння – в приправах. Стебла селери містять велику кількість солі. Тому їх можна використовувати натомість солі.
Селера і схуднення
Учені запевняють нас, що селера – це натуральний спалювач жиру. Має «негативну калорійність», тобто при її вживанні організм одержує калорій менше, ніж витрачає на засвоєння.
Дієта «Суп з селери»
Існує така дієта, яка називається «Суп з селери». Розрахована вона на тиждень.
Всі сім днів рекомендується харчуватися будь-якими овочами, окрім картоплі, і фруктами, окрім бананів і винограду, пити мінеральну воду без газу або чисту питну воду без обмежень. Але головне — потрібно щодня з`їдати по тарілці супу з селери. Його рецепт розробили американські хірурги, для того, щоб за допомогою цієї страви огрядні пацієнти могли перед операцією скинути зайву вагу. Цей суп також називають жироспалювальним.
•6 середніх цибулин
•500 г капусти
•3 свіжих або консервованих помідора
•2 стручка зеленого солодкого перцю
•чорний мелений перець
•сіль
•3 літра води
Овочі вимити, обсушити, очистити, дрібно нарізувати. Залити водою, посолити і поперчити на смак. Поставити посуд на сильний вогонь, довести суп до кипіння і кип`ятити протягом 10 хвилин. Потім зменшити вогонь і варити суп, поки всі овочі не стануть м`якими.