Зелень, зелений чай, яблука
Дієтологи дали поради тим, хто хоче завжди відчувати себе здоровим і красивим.
ЗЕЛЕНЬ
Вона багата вітамінами і мікроелементами, які прискорюють обмін речовин. А ще в них багато клітковини, яка примушує ШКТ працювати швидше. Надлишки жиру виводяться активніше, поліпшується мікрофлора кишечника і всього, що з ним пов`язане.
ЗЕЛЕНИЙ ЧАЙ
Він багатий катехінами — могутніми антиоксидантами, які не дають жирам одержати у нас постійну прописку. Тільки пам`ятаєте, що в нім окрім катехинов є ще і кофеїн, який погіршує периферичний кровообіг, що викликає целюліт.
БОБИ
По-перше, там є білок. По-друге, клітковина. По-третє, фермент фазеоламин, який заважає засвоєнню вуглеводів і перетворенню їх у ворожі складки.
ЯГОДИ
Точніше — ягоди соковитих темних сортів (чорниця, вишня). У них багато біофлавоноїда, який зміцнює судинні стінки і не дає холестерину проникати в них.
КАПУСТА
Окрім клітковини, всі хрестоцвітні містять органічну тартроновую кислоту. Її місія — не давати вуглеводам перетворюватися на жир.
УЗВАР
У нім багато калію, який не дає застоюватися рідині і підвищує ефективність фізичних тренувань.
КОРІНЬ ІМБИРУ
Пекучі речовини в нім примушують кров бігти швидше, а шлунок — працювати активніше.
ВІВСЯНКА І ЦІЛІСНІ ЗЛАКИ
Вони — це клітковина + складні вуглеводи: вони прискорюють метаболізм.
СПЕЦІЇ
У них є така речовина, як капсаицин — він покращує мікроциркуляцію крові, що прискорює обмін речовин на клітинному рівні.
ЯБЛУКА
У них — вже обридлива вам клітковина. Але не тільки— ще і пектини, які всмоктують в себе холестерин, солі важких металів, токсини і виводять їх самі знаєте як. Ті ж властивості є у груш.