У МОЗ назвали регіони, які не готові до послаблення карантину

День тому карантин не можна було послабляти у Києві і 13 областях – сьогодні показникам вже відповідає Дніпропетровська область.

На сьогодні Київ і 12 областей України все ще не відповідають встановленим урядом показникам для послаблення протиепідемічних заходів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Читайте також"Погано буде всім": Зеленський заявив, що пік захворюваності на коронавірус може настати посеред літа

Зазначається, що перехід областей до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям.

Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на рівні, що досягнутий на поточну дату.

Так, згідно з оновленими даними, поки що не готові до послаблення карантину через невідповідність цільовим показникам місто Київ та область, Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними на 24 червня, не готовою до послаблення карантину була і Дніпропетровська область.