На понад десяти київських пляжах знайшли кишкову паличку: повний перелік

Фахівці виявили у воді на 11 пляжах кишкову паличку.

Вода на більшості пляжів у Києві не відповідає санітарним вимогам.

Про це повідомили в столичному управлінні Держпродспоживслужби за підсумками санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах у столиці.

«Досліджені проби води відкритих водойм станом на початок липня не відповідають вимогам Державних санітарних правил розміщення, облаштування та експлуатації оздоровчих закладів», - сказано у повідомленні.

Зокрема, перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) виявлено на пляжах «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Центральний», «Троєщина» та «Чорторий».

Перевищення кількості бактерій групи кишкової палички (колі-індекс) виявлено на пляжах «Тельбін»; наявність дрібних водоростей та запаху – на пляжі «Галерний».

Перевищення водневого показника – пляжі «Венеція», «Веселка», «Дитячий», «Золотий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка» та «Центральний».

Читайте такожЗагроза епідемії кишкової палички: названо найнебезпечніші пляжі в Одесі

Також нормам не відповідає біохімічна потреба в кисні (БПК5) на пляжах «Венеція», «Дитячий», «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Райдуга», «Тельбін», «Троєщина», «Чорторий», «Вербний» та «Пуща-Водиця».

Водночас, невідповідності санітарним нормам виявлені також у досліджених пробах води з питних фонтанчиків, що функціонують на пляжах: загальне мікробне число - пляж «Вербний»; наявність загальних колі форм - пляжі «Вербний», «Передмістна Слобідка» та «Центральний»; загальне залізо - пляжі «Райдуга», «Центральний» та «Чорторий»; марганець - пляж «Центральний».

Як зазначається, про результати досліджень поінформована Київська міськдержадміністрація та комунальне підприємство «Плесо», надані пропозиції про вжиття заходів щодо дотримання санітарного законодавства.