Зеленський поставив Степанову завдання отримати вакцину до кінця зими

Глава держави поставив завдання Степанову отримати вакцину до кінця зими.

Вакцинація українців від коронавірусу стане випробуванням для міністра охорони здоров’я Максима Степанова і дозволить поставити оцінку його роботі.

Про це в інтерв’ю журналу «Фокус» заявив президент України Володимир Зеленський.

Читайте такожУ Києві напередодні вихідних виявили понад тисячу нових інфікованих COVID-19

За словами глави держави, Степанов – «найміцніший» з усіх попередніх очільників МОЗ.

«Вакцинація. Вважаю, це буде найскладніший виклик для міністра Степанова. Тому що ми не входимо до переліку пріоритетних країн, які найближчим часом отримають вакцину. І ось тут виявляється – міністр чи не міністр. Бо якщо твоя країна не входить до списку тих, кому і так нададуть вакцину, і так все буде нормально, і так будуть великі доплати лікарям, ти повинен зробити все, щоб ми опинилися в цьому списку. Це і є перевірка», - сказав він.

Також Зеленський додав, що поставив завдання Степанову отримати вакцину до кінця зими.

«Результат ми з вами побачимо в лютому і березні наступного року. Я поставив йому завдання: ми повинні отримати вакцину наприкінці січня, в крайньому разі в лютому», - сказав він.

Також президент висловив бажання, щоб у січні Україна отримала 100-200 тисяч доз вакцини, проте додав, що владі «доведеться дуже сильно попрацювати, щоб люди пішли вакцинуватися».

«На 8 мільйонів доз у нас є безкоштовна вакцина COVAX. Ми звертаємо увагу на гроші, чи вистачить їх. Я впевнений, що вистачить. Адже є безкоштовна вакцина, є ще додаткові кошти, про які ми говоримо із нашими західними партнерами. Але ще рано говорити, ще не отримали. У будь-якому випадку, люди повинні зрозуміти, що за один день не можна забезпечити 10 мільйонів людей вакциною. Не тому, що наші люди не хочуть вакцинуватися. А тому, що всі країни борються за її отримання», - сказав він.

Ситуація з коронавірусом в Україні: свіжа статистика

  • Минулої доби в Україні зафіксовано 11 035 випадків COVID-19.
  • Всього з початку пандемії коронавірус виявили у 1 млн 012 тис. 167 осіб, одужали – 646 тис. 772, померли - 17 тис. 581.