"Метінвест" постачає медичний кисень до 17 областей України

Меткомбінати "Азовсталь", імені Ілліча,"Запоріжсталь" та Дніпровського коксохімічного заводу щодня відвантажують життєво важливий газ для лікування хворих.

Підприємства Групи "Метінвест" розширили географію безкоштовних поставок медичного кисню по регіонах - 22 листопада його вперше поставили в Тернопільську, Рівненську та Волинську області.

Таким чином, на сьогодні підприємства компанії відвантажують кисень в 98 медустанов 17 областей України. З початку листопада лікарні отримали понад 2 тис. тонн рідкого кисню. З них 339 тонн комбінат Ілліча відвантажив лікувальним закладам Донецької та Миколаївської областей. Ще 241 тонну "Азовсталь" передав для лікарень Донецької, Київської та Івано-Франківської областей.

Як розповів директор з персоналу та адміністрації меткомбінату "Азовсталь" групи "Метінвест" Іван Голтвенко, меткомбінат у жовтні приступив до відвантаження кисню лікарням для лікування COVID-хворих.

Компанія "Метінвест" виконує домовленості з МОЗ - поставляє кисень за заявками лікарень.

"На вихідних азовстальський кисень вперше передали центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська. Вона поповнила наш перелік щоденних поставок", - заявив Голтвенко.