Чернівці вимагають від уряду відшкодувати місту збитки від карантину

Депутати міськради закликають надати додаткову дотацію як компенсацію доходів місцевих бюджетів, втрачених через карантин.

Чернівецька міська рада звернулася до Кабінету міністрів України з проханням компенсувати місту збитки, які Чернівці отримали внаслідок карантинних обмежень через коронавірус.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення депутати ухвалили сьогодні на сесії більшістю голосів.

У тексті звернення зазначається, що місцевий бюджет Чернівців упродовж карантину недоотримав понад 60 мільйонів гривень. Разом з тим, на протидію поширенню коронавірусної інфекції з бюджету виділили понад 100 млн грн.

«Чернівецька міська рада звертається з проханням відновити дію статті 103 Бюджетного кодексу України на 2020 рік, передбачити додаткову дотацію місцевим бюджетам як компенсацію доходів місцевих бюджетів, втрачених внаслідок карантину», – йдеться в ухваленому зверненні до уряду.

Нагадаємо, раніше секретар Чернівецької міської ради Василь Продан заявляв, що він має намір просити в уряду відшкодування приблизно 140 млн грн, які були завдані Чернівцям внаслідок карантину.

  • Наразі у Чернівецькій області «червона» зона, яка передбачає найбільш суворі обмеження, діє у Чернівцях, Герцаївському, Кельменецькому, Кіцманському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах. У вказаних регіонах усі навчальні заклади переведені на дистанційний режим роботи.
  • У Чернівцях місцеві жителі неодноразово влаштовували акції протесту проти карантинних обмежень, які були запроваджені після входження міста до «червоної» зони.
  • 14 вересня секретар Чернівецької міськради Продан підписав і відправив судовий позов до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування встановленої Державною комісією з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «червоної» карантинної зони на території Чернівців.