На Рівненщині зареєстровано спалах COVID-19 в інтернаті для літніх людей

Захворіло 12 людей - 6 підопічних та 6 працівників закладу.

На Рівненщині в Здолбунівському будинку-інтернаті для людей похилого віку та інвалідів зареєстровано спалах COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про факт спалаху COVID-19 в Здолбунівському будинку-інтернаті йшлося сьогодні на брифінгу в Рівненській ОДА.

За словами першого заступника очільник області Сергія Подоліна, наразі на COVID-19 захворіло 12 людей - 6 підопічних та 6 працівників закладу. Загалом в інтернаті утримується 190 осіб.

Сьогодні, як зазначалося під час брифінгу, біля інтернату встановлено блокпост поліції. Зараз вирішується питання про створення бригади медиків, яка протягом 14 днів постійно перебуватиме у закладі та контактуватиме виключно з його підопічними.

Загалом же, як зазначив під час брифінгу Подолін, в області не будуть пом’якшувати карантин. За його словами, в регіоні протягом минулої доби виявлено 66 випадків захворювання на COVID-19, що є антирекордом для Рівненщини.

До питання пом’якшення карантинних обмежень у області планують повернутися через 7 днів. Якщо протягом цього часу буде зафіксовано не більше 150 випадків захворюваності населення на COVID-19, карантин послаблять.