Рік тюрми та півмільйона гривень компенсації: суд визнав винним лікаря у смерті багатодітної матері

Жінка померла у липні 2017 року.

У Закарпатській області лікаря пологового відділення Хустської райлікарні було визнано винним у неналежному виконанні професійних обов’язків, внаслідок чого загинула молода жінка.

Читайте такожНа Чернігівщині після екстреного кесаревого розтину померла 19-річна породілля Про це повідомляє прокуратура Закарпатської області.

Зазначається, що жінка померла ще у липні 2017 року. Тячівський районний суд вже визнавав лікаря винним, той подав апеляцію до Львівського апеляційного суду – втім 26 червня апеляційна установа підтвердила вирок суду першої інстанції. Вирок лікарю набув чинності.

«Підозрюваний, будучи медичним працівником, неналежно виконуючи свої професійні обов’язки внаслідок недбалого ставлення до них, приймаючи пологи у пацієнтки допустив тяжку крововтрату, що призвела до смерті жінки», - зазначається у повідомленні.

Лікарю призначено найвище покарання за статтею – 1 рік позбавлення волі. Крім того засуджений і лікарня мають сплатити потерпілим майже півмільйона гривень відшкодувань за моральну і матеріальну шкоду. Також лікар має сплачувати чверть від своєї зарплати на утримання трьох дітей померлої жінки.

Як повідомляв УНІАН, у Луцьку від ускладнень COVID-19 померла породілля.