Стало відомо, як харчуватися чоловіку, який планує стати батьком

Цинк збільшує "життєздатність" сперматозоїдів і міститься в шпинаті, устрицях, спаржі, грибах, мідіях, крабах.

Перш за все, перед зачаттям майбутній батько повинен кинути палити і вживати алкоголь. Також корисно вести здоровий спосіб життя, регулярно займатися спортом, уникати стресів і нервових напружень.

Також важливо правильно і збалансовано харчуватись. Зокрема, для поліпшення якості сперми необхідно дотримуватися декількох правил у харчуванні.

Співвідношення білків, вуглеводів і жирів у щоденному раціоні має бути 1-4-1. Необхідно вживати не менше 70-80 г білка щодня.

Крім того, треба виключити з щоденного раціону швидко засвоювані вуглеводи, такі як цукор і його замінники, солодощі, тощо. У раціоні обов’язково повинні бути чорний хліб, вівсяна каша, і мінеральна вода замість солодких газованих напоїв. Чоловіку потрібно віддавати перевагу натуральним продуктам харчування, які не містять хімічних добавок.

Читайте такожВарто знати: що і коли повинні розказати батьки дочці про перший секс

Варто включити у раціон достатню кількість свіжих фруктів і овочів, оскільки вони містять багато мікроелементів, вітамінів і клітковини.  Регулярно слід вживати м’ясо, сир, молоко, вершкове масло - ці продукти забезпечують організм вітамінами, мінералами і амінокислотами, пише nashamama.

Харчування майбутнього татка повинне бути помірним і різноманітним. Крім цього дуже важливими елементами раціону майбутнього тата є цинк, фолієва кислота, вітамін А, В, С, Е, селен. Фолієва кислота необхідна для ефективного і якісного дозрівання сперматозоїдів. Фолієва кислота міститься в зелених овочах з листям, в деяких цитрусових, бобових, хлібі з борошна грубого помелу, дріжджах, печінці, входить до складу меду.

Цинк збільшує "життєздатність" сперматозоїдів і міститься в шпинаті, устрицях, спаржі, грибах, мідіях, крабах. Вітамін Е відповідає за здатність до запліднення, підвищує рівень тестостерону. Багато вітаміну Е міститься в горіхах, хлібі, кашах, висівках, соняшниковій олії, сої. Вітамін А може прискорити процес вироблення сперми, і в цьому може допомогти вживання печінки тріски, яєць, фруктів і овочів червоного і жовтого кольору. Вітамін В впливає на процес спермоутворення. Багато вітаміну В у м’ясі курки, чорному хлібі, кашах.

Селен також є дуже важливим елементом, оскільки його нестача в організмі чоловіка може стати причиною безпліддя. Для забезпечення надходження селену в організм потрібно вживати рибу, м’ясо, печінку і пшеницю.

Вітамін С здатний захистити сперматозоїди від дії хімічних речовин і радикалів. Цим вітаміном багаті овочі, фрукти, зелень і гриби.

Для нормального сперматогенезу і щоб зрілі сперматозоїди мали максимальну здатність до запліднення, необхідно забезпечити організм чоловіка усіма поживними речовинами.

Вас також можуть зацікавити новини