Розповідаємо, як зрозуміти, що не можна їсти яйця, і хто повинен від них відмовитися прямо зараз.
Курячі яйця - невичерпне джерело білка, а також вітамінів групи А, В, фолієвої кислоти, цинку, селену і багатьох інших корисних речовин. Однак вживати такий продукт можна далеко не всім, і УНІАН готовий розповісти, чому вам може бути погано після варених яєць і з якої причини варто взагалі перестати їх їсти.
Дієтологи і нутриціологи стверджують, що курячі яйця - один з найбільш високоалергенних продуктів, дуже часто зустрічається індивідуальна непереносимість білка. Ті, хто може скаржитися на подібну ситуацію, першими повинні розуміти, чому не можна їсти яйця на сніданок або під час інших прийомів їжі.
Також варені яйця заборонені, якщо у вас:
Шкода яєць для печінки, жовчного міхура і шлунка очевидна - речовини, які містяться в яєчному жовтку, провокують викид жовчі, що, в свою чергу, стає причиною сильних болів.
Лікарі вважають, що оптимальна норма такого продукту для здорової людини - 2-3 штуки, і то, потрібно стежити за рівнем холестерину. Якщо він у вас підвищений, то краще скоротити кількість до одного яйця. Враховуйте також, що жовток досить калорійний, тому люди, що худнуть, можуть або взагалі відмовитися від його вживання, або знизити до мінімуму.
Важливо запам'ятати, з чим не можна їсти варені яйця:
Ці шість продуктів погано поєднуються з курячими вареними яйцями - від подібних "союзів" будуть з'являтися і важкість у шлунку, і болі, і зайва вага, і загострення захворювань. Саме тому ідеальний варіант - комбінувати яйця з овочами, зеленню або залишити їх, як самостійний продукт на окремий прийом їжі.