Стало відомо, які продукти викликають передчасну смерть

З'ясувалася негативна роль частого вживання яєць та інших продуктів з високим вмістом холестерину.

Американські вчені заявили, що часте вживання курячих яєць, а також продуктів з високим вмістом холестерину підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і передчасної смерті.

Читайте такожСкільки можна їсти яєць, щоб не нашкодити здоров'ю: рекомендації медиків

Було проведено шість досліджень, в яких брали участь 29 тисяч 615 осіб. Вони заповнювали анкети, після чого фахівці стежили за їхнім здоров'ям протягом 31 року, пише MedicalXpress.

Виявилося, що вживання 300 міліграмів харчового холестерину на день пов'язано зі збільшенням ймовірності серцево-судинних захворювань на 17%, а передчасної смерті - на 18%.

А споживання трьох-чотирьох яєць на тиждень було пов'язане з підвищенням ризику серцево-судинних захворювань на 6% і підвищенням ризику будь-якої причини смерті - 8%.

При цьому вчені не рекомендують взагалі відмовлятися від яєць та інших холестериновмісних продуктів, вони радять зменшити їхню кількість.

Раніше вчені заявляли, що вживання в їжу хоча б одного яйця на день знижує ризик серцево-судинних захворювань.