За словами фахівця, з маринованими продуктами варто бути акуратнішими.
Маринади, в тому числі мариновані огірки, у поєднанні з алкоголем можуть призводити до небезпечних для здоров'я наслідків.
Як основний консервувальний компонент тут використовується оцет, який може подразнювати слизові оболонки шлунково-кишкового тракту, пояснив АиФ гастроентеролог Сергій В'ялов.
Читайте такожНазвано шкідливу дозу алкоголю
"Маринади подразнюють слизову оболонку шлунку і в поєднанні з алкоголем можуть викликати запалення. Крім того, посилюється всмоктування алкоголю в шлунок. Той же ефект чинять гострі страви", - каже лікар.
Якщо часто віддавати перевагу маринованим або гострим закускам, це може призвести до гастритів, ерозії, виразки, попереджає В'ялов. Також ці захворювання можуть проявитися після одноразового, але дуже щільного застілля з цими продуктами. Особливо ризикують ті, у кого раніше вже було запалення шлунково-кишкового тракту, ерозія або виразка.
Раніше британські вчені з'ясували, що вживання навіть близько 0,5 літра пива або великий келих вина сприяє порушенню почуття волі та самоконтролю у здорових людей.