Клінічні дослідження виявили, що кава не шкодить пацієнтам з гіпертонією

Вчені спростовують загальноприйняту думку про небажаність вживання кави у разі гіпертонічної хвороби та інших серцево-судинних патологіях.

Вчені з Медичного коледжу Університету Оклахоми (США), проаналізувавши значну кількість клінічних досліджень, дійшли висновку, що споживання 3-4 чашок кави на день має позитивний ефект на перебіг гіпертонії і залежних від неї патологій, пише Fandfonline.

Читайте такожМедики рекомендують додавати в ранковий кава какао

Таких висновків дійшли численні дослідницькі групи. Було показано, що відмова від споживання кави корелювала з вищим ризиком розвитку гіпертонії, абдомінального ожиріння і маніфестацією метаболічного синдрому

Позитивні ефекти кави виявляються лише при споживанні свіжого зернового продукту.