Гостра їжа посилює смак солі.
Дослідники з Третього військово-медичного університету в Китаї виявили, що завдяки капсаїцину (компоненту гострого перцю) у людей може знижуватися потяг до солоних продуктів. Це, в свою чергу, зменшує ризик виникнення проблем з серцем і судинами, пише Hypertension.
Читайте такожПерець чилі зупиняє ріст пухлин і утворення метастаз - дослідження
На думку вчених, справа в тому, що гостра їжа посилює смак солі. У мозку центри гострого і солоного смаків розташовуються поруч і частково перекриваються. При активації центру гострого смаку клітини, що розпізнають солоний смак, теж включаються. Тому їжа починає здаватися більш солоної, ніж насправді.
Також відомо, що гострий перець та інші гострі спеції сприяють спалюванню жиру.