Хлопчики-підлітки, які регулярно вживають рибу, краще розуміють своїх однолітків
Через три роки було проведено тестування розумових здібностей випробовуваних.. З'ясувалося, що всі вони показали кращі результати в тестах, ніж ті, хто їв рибу в підлітковому віці рідше одного разу на тиждень.
На думку вчених, поліненасичені жирні кислоти Омега-3, якими багаті риба і рибні продукти, відіграють важливу роль у розвитку мозку і допомагають зберегти нормальні функції мозку протягом усього життя.
Варто зазначити, що в ході попередніх досліджень було також виявлено, що вживання жінкою риби під час вагітності благотворно позначається на інтелекті плоду, а рибна дієта в літньому віці знижує ризик когнітивних розладів, таких як хвороба Альцгеймера і багатьох інших.