Вчені з'ясували, що навіть одна чашка кави на день під час вагітності небезпечна

Вживання всього однієї чашки кави на день майбутніми мамами підвищує небезпеку мертвонародження.

Вживання всього однієї чашки кави на день під час вагітності може збільшити ризик мертвонародження.

Читайте такожБезпечної дози алкоголю під час вагітності не існує - вченіТакого висновку дійшли дослідники з Великобританії.

Вживання всього однієї чашки кави на день майбутніми мамами підвищує небезпеку мертвонародження, як показало дослідження за участю більше тисячі вагітних. 290 з них зіткнулися з мертвонародженнями. Автори дослідження вивчили інтенсивність вживання жінками кофеїну. Встановлено, що на кожні 100 мг кофеїну на день, що становить в еквіваленті менше однієї чашки фільтрованої кави, небезпека мертвонародження підвищувалася на 27%, пише medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Вважається, що кофеїн звужує кровоносні судини плаценти, а це може знизити приплив кисню до ще не народженої дитини. Малюки в утробі очищаються від кофеїну приблизно на третину повільніше, ніж їхні мами, і це може стати причиною розвитку аритмії. Як і у випадку з алкоголем, наслідки кави в раціоні вагітних постійно викликають наукові суперечки.

Досі не встановлено, чи безпечна кава для майбутніх мам. Наприклад, в Англії їм рекомендують вживати не більше 200 мг кофеїну на добу. Зате відомо, що енергетичні напої можуть бути особливо шкідливими, і якщо жінка випиває по 100 мг енергетика в день, то ймовірність мертвонародження вища на 85%, в порівнянні з вагітними, які не п'ють енергетиків. 100 мг розчинної кави в день, судячи з усього, збільшують цю небезпеку на третину.

Новини по темі