Вчені планують дослідити, чи захищає нікотин від коронавірусу

Серед інфікованих відносно мала частка курців.

Під час дослідження коронавірусу французькі вчені висунули гіпотезу про те, що нікотин може зменшувати ризик заразитися збудником, який викликає COVID-19.

Про це передає DW.

Читайте також"Цей вірус буде з нами ще довго": глава ВООЗ про коронавірус Припущення дослідників базується на відносно малій кількості курців серед пацієнтів із діагнозом COVID-19. У всьому світі їх частка складає від 1,4 до 12,5 % від загальної кількості інфікованих.

Також в окремому дослідженні, проведеному в паризькій лікарні Пітьє-Сальпетрієр, із 500 пацієнтів (350 із них лікувалися в лікарні, а 150 – із легкими симптомами вдома) лише 5% виявилися курцями, хоча їх частка у населенні країни є вищою. У цьому випадку кількість курців серед хворих на COVID-19 була на 80% нижчою в порівнянні до їх кількості серед решти населення аналогічного віку та статі.

У зв’язку з цим, у паризькій лікарні вже незабаром планують дослідити профілактичні та лікувальні властивості нікотину в боротьбі з коронавірусом.

За словами професора Захіра Амура, який працює у терапевтичному відділенні Пітьє-Сальпетрієр, дослідження проведуть за допомогою нікотинових пластирів із застосуванням різних дозувань. Вчені перевірятимуть, чи допомагатимуть вони запобігти зараженню медичного персоналу SARS-CoV-2 та лікуванню пацієнтів із діагнозом COVID-19.

Раніше УНІАН повідомляв, що за словами головного санітарного лікаря України Ляшка, тютюновий дим погіршує перебіг коронавірусної хвороби.

Читайте також: