Корінь імбиру широко використовується в кулінарії, косметології та медицині. Користь імбиру добре вивчена, адже його вирощують майже 5 тисяч років.
На полицях українських супермаркетів часто можна побачити бежевий корінь імбиру з пряним ароматом. В наші дні цей продукт не є рідкістю, і його легко можна купити за доступною ціною. Батьківщиною рослини вважається Південно-Східна Азія. Його вирощують кілька тисяч років.
Імбир маринують, висушують, перемелюють в порошок і готують з нього цукати. З давніх-давен його використовують в народній медицині, кулінарії, косметології. У Китаї та арабських країнах корінь імбиру вважається афродизіаком. Загалом, корисні властивості імбиру дуже вражають.
Одне з найвідоміших корисних якостей імбиру полягає в протиблювотних властивостях. Імбирний чай вважається відмінним засобом від нудоти, в тому числі і під час вагітності. Імбир прискорює метаболізм, знижує рівень цукру в крові, допомагає при отруєннях, покращує циркуляцію крові.
Читайте такожАроматна кава: користь і шкода напою, скільки чашок в день можна пити
Найкориснішим вважається свіжий імбир. Після перемелювання він зберігає більшість корисних властивостей. А ось маринований імбир практично позбавляється своїх якостей.
Імбир – це досить гострий продукт. Його не можна їсти при гастриті, виразці, печії, коліті, цирозі печінки, хворобах підшлункової залози. Не рекомендується їсти імбир натщесерце або у великих дозах. Пряність у великій кількості може підвищити тиск, тому він протипоказаний при гіпертонії.
Кружка ароматного імбирного чаю буде корисною при застуді, нудоті і діареї, а також допоможе зігрітися.
Імбир очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. З лимона видавити сік і додати до імбиру. У заварник покласти мелений імбир, сік лимона, нарізаний кружечком лимон, гвоздику і корицю. Залити окропом і залишити під кришкою на 5 хвилин. Розлити по чашках і за бажанням додати мед.
Вам також може бути цікаво: