Бразилія перестала оновлювати інформацію про кількість хворих на коронавірус

Університет Джонса Хопкінса після цього видалив зі свого сайту інформацію про Бразилію.

Міністерство охорони здоров'я Бразилії перестало оновлювати інформацію про загальну кількістю заражених місцевих жителів коронавірусною інфекцією COVID-19.

Таке рішення підтримав глава держави Жаїр Болсонару, передає ТСН.

"Підсумкові дані не показують ту ситуацію, в якій наразі перебуває країна. Робляться інші дії для поліпшення надання інформації про інформацію і про підтвердження діагнозів", - зазначив Болсонару.

Читайте такожУ ВООЗ попередили, що друга хвиля коронавірусу може стати "руйнівною"

Від середини поточного тижня МОЗ Бразилії почало публікувати щоденне зведення з тригодинною затримкою після закінчення вечірнього випуску новин, а згодом змінив структуру і оприлюднював скорочені дані. Загальні цифри збільшення кількості захворюваності та смертності 5 червня вже не були опубліковані.

На думку президента країни Жаїра Болсонару, до щоденного зведення необхідно додавати відомості про виявлені в цей конкретний день позитивних результатах тестування і смертях, зареєстрованих протягом доби. Глава держави вважає, що у разі підтвердження коронавірусу в пацієнта, який помер раніше, цей факт необхідно враховувати в зведеннях на день смерті, а не включати до свіжих даних.

Центр системних наук та інженерії Університету Джонса Гопкінса (США), який займається збором офіційної статистики з усього світу, у зв'язку з цим видалив зі списку інформацію про Бразилію.

Як повідомляв УНІАН, Бразилія за кількістю інфікованих коронавірусом посідала друге місце після США, а за кількістю померлих - четверте після Сполучених Штатів, Великої Британії та Італії.