Похідні ячменю, з якого варять пиво, здатні запобігати розвитку остеопорозу.
Вчені Берлінського університету встановили, що такий популярний алкогольний напій як пиво здатний знижувати ламкість кісток.
Читайте також Названо причини того, чому постійно хочеться Їсти
Річ у тім, що похідні ячменю можуть запобігати розвитку остеопорозу, який призводить до ламкості кісток, вражає опорно-руховий апарат і руйнує зубну емаль. Ще в складі ячменю виявили колаген, що здатен відновлювати уражені ділянки кісток і суглобів.
У пиві міститься велика кількість калію, що може допомогти в боротьбі з гіпертонічною хворобою.
Також в його складі є екстрактивні речовини, які володіють бактерицидною, заспокійливою і снодійною властивостями.
Більш того, за кількістю вмісту корисних речовин (калій, магній, залізо, мідь, цинк, фосфор) стакан пива не поступається склянці апельсинового соку.