Вчені визначили, чому пізня вечеря частіше призводить до зайвої ваги

Дослідники вважають, що любителі пізніх вечерь до вечора стають дуже голодними, через що вибирають більш ситні страви.

Любителі отримувати основний обсяг їжі після 18: 00 частіше набирають зайву вагу. Вони вживають більше калорій за день в цілому і дотримуються нездорового харчування.

Читайте такожЕксперти розповіли про метод схуднення за допомогою п'яти типів продуктівПро це заявили дослідники з Ольстерського університету в Північній Ірландії. Якщо людина отримує основний обсяг їжі ввечері, то вона частіше дотримується нездорового харчування і в середньому вживає більше калорій. Дослідники вважають, що любителі пізніх вечерь до вечора стають дуже голодними, через що вибирають більш ситні страви. А нездорова їжа і є джерелом швидкого насичення, тому вечорами люди частіше поглинають «порожні калорії». Якщо ж людина основний обсяг їжі отримує вдень, то до вечора вона занадто сита для того, щоб їсти нездорову їжу.

Дослідники з Ольстерського університету в Північній Ірландії спостерігали більш ніж за 1 100 дорослими людьми. Ці спостереження почалися в 2008 році, вчені збирали детальну інформацію по харчові переваги, кількості нутрієнтів і час прийому їжі. Вік спостережуваних становив від 19 до 64 років. Якщо 30% або менше добових калорій вживалися ввечері, то і протягом дня такі люди отримували найменше число калорій, пише medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Якщо ж під час пізньої вечері людина поглинала більше половини добового обсягу калорій, то ймовірність набору зайвої ваги у неї була максимальною, а поживна цінність страв мінімальною. Ця цінність визначалася за рахунок спеціального харчового індексу, що враховує співвідношення найважливіших нутрієнтів і їхню енергетичну складову. Тобто отримано ще один доказ того, що пізній прийом їжі шкідливий для здоров'я.

Новини, які можуть вас зацікавити: